Kestane bazı bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde gaz ve ishal gibi mide-bağırsak sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden anneler, kestane yerken temkinli olmalıdır. Emziren anneler kestane yiyebilir ancak ölçülü olmalıdır. Günde 2 – 3 adet kestaneden fazla yemeleri önerilmez. Tüketimi az tuttuklarında kestane bebeğe ya da anneye gaz yapmaz. Bazı anne ve bebeklere ise fazlaca gaz yapabilir. Bunun nedeni kestane alerjisi olabilir. Alternatif olarak, kestane lifli bir besindir, bu nedenle normalden daha fazla lifli yiyecekler yemekten kaynaklanıyor olabilir.
İçindekiler
Kestane Anne Sütünde Gaz Yapar Mı?
Gaz olarak bakıldığında ise kestane gaz yapan bir besin olarak bilinmektedir. Kestanenin ne kadar tüketildiğine bağlı olarak yetişkinler ve bebekler çeşitli sindirim sorunları yaşayabilir. Düzenli kestane tüketiminin birçok faydası vardır. Kestanenin herhangi bir olumsuz gastrointestinal etkisini fark ederseniz, kestane yedikten sonra çay, ıhlamur, papatya çayı vb. içebilirsiniz.
Kestane Bebeklere Gaz Yapar Mı?
Anne sütü beslenmesini annenin yediklerinden alır. Bu nedenle, çocukların belirli gıdaların etkilerini aktarması oldukça doğaldır. Kestaneye yiyen bir annede gaz oluşumu olursa bebekte de olur. Bu nedenle emziren anneler sağlıksız yiyeceklerden uzak durmalı, şişkinliği bir süre kontrol etmeli, yavaş yemeli ve stresten uzak durmalıdır. Anne sütü bebekler için mükemmel bir besindir. Bu mükemmel besinin kaynağı, yediğiniz ve tükettiğiniz sıvı diyettir. Bu nedenle anne sütünün yapısı beslenmenize bağlıdır.
Gaz sancısının başlıca nedenleri bebeğin bağırsak yapısının henüz tam olarak gelişmemiş olması, bebeğin ilk birkaç ayda yeterince hareket etmemesi, katı gıdalara çok erken başlaması ve bebeğin gazının düzgün çıkarılmamasıdır. Diyet bu konuda oldukça önemlidir. Bebeğinizin sağlığı için emzirirken ne yediğinize dikkat etmek bebeğinizdeki şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Kestane yemeyerek gaz sancılarını ve gazı azaltabilirsiniz.
Kestane Bebeğe Zararlı Mı?
Kestaneler bebeklere direkt olarak zararlıdır denilemez. Kestane ve diğer lifli gıdalar gaz yaptığından dolayı bebekte gaz oluşumunu önlemek amacıyla kestane tüketimi kesilebilir ya da çok azaltılabilir. Kestane bebekler için uzak durulması gereken bir yiyecek olarak eskiden beri bilinmektedir.
İlgili İçerik: Hamileler Kelle Paça İçebilir Mi? Faydaları Var Mı?