Hamilelikte Parol İçilir Mi? Zarar Verir Mi?

Hamilelikte Parol İçilir Mi? Zarar Verir Mi?

Hamilelik zamanlarında Parol içimi doktor önerisi ile yapılmalıdır. Özellikle hamilelik zamanında kesinlikle normal olduğundan daha çok sağlık konusu üzerinde düşülmesi gerekir. Gebelikte tek başına yaşamadığınızın ve karnınızdaki bebeğin de sağlığını düşünmeniz gerektiğinin farkındalığını yaşamanız şarttır. Bu yüzden kesinlikle Parol kullanmadan önce doktordan onay almanız önerilir. Bazı ağrı kesiciler içerisinde bulunan kimyasallar dolayısıyla ağrı kesici içilmesi önerilmez, bunun kullanımı doktor izniyledir.

Doktor kontrolünden geçmedikçe Parol alınması doğru bir davranış değildir. Bu doktor da kesinlikle hamilelik sürecinizi kontrol eden jinekolog olmalıdır. Jinekolog onay verdikten sonra Parol kullanmanız mümkün olur. Parol, anne ve bebek bağına gelmeden etki gösterdiği için hamilelikte kullanılabilecek bir ilaç olarak görülür. Bu durumda bebeğe zararı olmadığı düşünülür.

Zararı olmadığı düşünülse bile gebeyken Parol içmek istenmeyen zararlı durumlara neden olabilir. Bu yüzden bir kere daha tekrarlamakta fayda vardır. Doktor onayı olmadan hamilelerin ilaç içmesi istenmez.

Hamilelikle Parol Kaç Tane İçilir?

Hamilelik zamanında ağrıların olduğu dönemler bulunur. Bu dönemlerde doktor onayı ile günde 3’e kadar izin verilebilir. Fakat bu izin doktor tarafından onaylanmadığı sürece kesinlikle Parol alınmamalıdır. Bebek sizin aldığınız besinleri ya da maddeleri kendi emilimini sağladığı için ağrı kesici alırken bebeğinizin de aldığını bilmeniz gerekir.

Özellikle bebeğin anne karnındaki kritik dönemi olan 20 ile 60 günlük süre arasında bebeğe herhangi bir zararı verebilecek maddenin alınmaması gerekir. Çok dayanılmaz ağrılarda doktor kontrolü ise Parol alabilmeniz için doktorun onay vermesi gerekir. Onay olmadan alınan ağrı kesiciler istenmeyen sonuçlara neden olma olasılığı yüksektir.

Önerilen Yazı
Parol Adeti Keser Mi? Adeti Hangi İlaçlar Geciktirir?

Parol Yumurtalıklara Zarar Verir Mi?

Hamileyken Parol içmek yumurtalıklara zarar vermez. Ağrı kesicinin yumurtalıklara zarar vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat yine de hamileyken herhangi bir ilacın alınması doktorlar tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu dönemde ağrı çok dayanılmaz boyutlarda değilse ağrının kendiliğinden geçmesini beklemeniz gerekir.

Regl dönemlerinde de ağrı kesici içtiğinizde yumurtalıklarınızın zarar görmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu konuda bilinen çoğu şey şehir efsanesi olarak karşımıza çıkar. Ağrı kesicilerin yan etkileri bulunsa da yumurtalıklar üzerinde böyle bir etkisi yoktur. Genellikle bu konu doğrular bilinmediği için insanlar arasında yanlış lanse edilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Ateşim Yok Ama Yüzüm Yanıyor

Ağrı Kesici Bebek Düşürür Mü?

“ibuprofen”, “naproksen”,”celecoxib” gibi maddeler bulunan ağrı kesicileri hamilelik sırasında kullandığınızda düşük yapma riski artmaktadır. Aspirin dışında içerisinde steroid olmayan ilaçlar incelendiğinde; söz konusu birçok ağrı kesicinin düşük riskini 2 ile 4 kat arasında arttırdığı bilinmektedir.

İçeriğinde az madde bulunan, ağrı kesiciler, doktor tavsiyesi ile verilebilir. Bu durumlarda doktorun önerisi ile hareket etmek doğrudur. Düşük riskini ve hamilelikte oluşabilecek durumları daha iyi bildiğinden doktor onay vermeden ağrı kesiciyi kesinlikle kullanmayın.  Bebek sağlığı konusunda yapılan birçok araştırmada bebek için en doğru seçenek ağrılarınıza katlanarak kendiliğinden geçmesini beklemektir.

Önerilen Yazı
Uzayan Sümüksü Adet Kanaması Neden Olur?

Yorum Yap